torsdag 11 september 2014

chokladkaka utan socker


Den här chokladkakan gjorde jag halva receptet av med torkade dadlar som jag hackat, färska dadlar gör det mera smaskens. Ett tips är att ta osaltat smör så blir det en sötare kaka. 

Ingredienser
3 ägg
18 dadlar, färska
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 g smör

Gör så här
Smält smöret. Smörj och bröa en form med mandelmjöl.
Sätt ugnen på 175°C
Kärna ur dadlarna. Vispa ägg och dadlar med matberedare.
Blanda de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Rör om. Häll smeten i formen.
Grädda kakan längst ner i ugnen ca 17 min.

Servera med hallon och grädde

Tips! Byt ut kakao mot pepparkakskryddor så blir det en mjuk pepparkaka (kanel, mald kryddnejlika, ingefära och kardemumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar