tisdag 20 augusti 2013

Chokladbiskvier

Det här är min favoritkaka för det är som en minitårtbit, en mandelbotten med smörkräms fyllning och choklad runtom, en chokladbiskvi.

Ingredienser

Botten

3 dl mandelmjöl
3 msk grädde
4 msk florsocker
3 äggvitor

Fyllning
200g rumstempererat smör
2 tsk kakao
5msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Att doppa i
ca 100 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader C och ställ fram smöret.
Vispa ihop mandelmjöl, äggvita, grädde och florsocker.
Klicka ut massan i lagom stora kulor på en bakpappersklädd plåt och platta till dem. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna och vänd bottnarna upp och ned.
Rör samman mjukt smör med kakao, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smörkräm. Bred smörkrämen på kakorna. Ställ i kylen minst en timme så att smörkrämen stelnar ordentligt. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Doppa kakorna i chokladen.
Förvara kakorna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar