torsdag 29 augusti 2013

Choklad körsbärspaj



Ingredienser
Tårtbotten
1 ägg
1 1/4 dl kaffe
1 1/4 dl yoghurt naturell
½ dl matolja
100 g vetemjöl
225g strösocker
42 g kako
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk vaniljsocker

Fyllning
250g kvarg
1½-2dl philadelfia
1 1/4dl körsbärsmarmelad
60g strösocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175grader C.
Vispa ihop ägg, kaffe, yoghurt, matolja i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör den torra blandningen försiktigt i smeten.
Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord och mjölad form.
Grädda kakan mitt i ugnen, ca 35 minuter. Botten är klar när en provsticka kommer ut torr.
Låt kakan svalna i formen. Vänd den upp och ner på ett galler och låt den svalna ytterligare.
Dela kakan på mitten. Låt sedan kakan svalna helt under formen innan tårtan monteras.

Montering
Låt gärna bottnarna ligga i frysen 30 minuter innan tårtan börjar monteras.
Vispa ihop kvarg, philadelfia och strösocker i en bunke. Tillsätt sedan körsbärsmarmeladen. Vispa så allt blandas jämt.
Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av körsbärskrämen. Lägg den andra halvan ovanpå och sprid ut krämen på toppen och på sidorna. Använd en rak palett, eller stekspade för att sprida ut krämen slätt o fint.
Chokladcake inuti. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar