torsdag 16 juli 2015

Blåbärsmuffins / blueberry cupcakes

Ingredienser
100 g smör / butter

2 st ekologiska ägg /eggs

1.5 dl vaniljyoughurt / yoghurt vanilla


3,5 dl vetemjöl / flour

1,5 dl strösocker / sugar

1 tsk bakpulver / 1 tsp baking powder

Lite salt / som salt

1 msk potatismjöl / 1 tbsp potato meal

3 dl färska blåbär (djupfrysta går också bra) / fresh blueberries

Lite pärlsocker / some pearl sugar(dunno what translation is)



Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

1. Smält smöret och rör ihop det med ägg och yoghurt.

2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.

3. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.

4. Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. 

6. Strö lite pärlsocker över varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i 

cirka 20 minuter.

Klart!



Do this way:

Put the oven to 225° C

Melt the butter and stir it with egg and yoghurt.

Mix the flour, sugar, baking powder and salt in a bowl.

Stir down the dry ingredients into the eggmix.

Mix the potato flour with the blueberries and turn them carefully into the batter. 

Place out cupcake form into a cupcake pan and fill them 3/4 with batter.

Sprinkle some pearl sugar on top of each cupcake and bake them in the middle 

of the oven for about 20 minutes. 

Done!

Sugar warning: How come what's bad for you tastes so good?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar