onsdag 4 mars 2015

Spenatlasagne

Nu har det blivit lasagne till middag igen, men det är ju favvoreceptet, det finns så många olika sätt att göra en lasagne på och det här är en vegetarisk variant. Smaklig måltid!

Ingredienser
1 kg  fryst hackad spenat
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor
1 stort paket keso
1 st ägg
1 st citron, rivet skal
lite muskot
1 dl gratängost

Vit sås
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk(hälften soyamjölk/vatten)
1tsk dijonsenap
salt o peppar

lasagneplattor
parmesan till gratinering


Gör så här

Tina spenaten och krama ur. Fräs vitlöken. Blanda spenaten med riven ost, vitlök, keso, 

citron, ägg och muskot. Smaka av med salt och peppar. 


Blanda till vitsåsen. Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet och häll i mjölken. Låt det 

koka upp och dra sedan bort kastrullen från plattan. 




Smörj en ugnssäker form. Börja med spenat i botten, sen vitsås, lasagneplattor 

och så vidare. Sluta med ett lager sås.




Lägg på riven parmesan ost 

Sätt in lasagnen i 200°C varm ugn i ca 30 min. 

Ta den ut ur ugnen när den ser brun o fin ut. 


 
Låt lasagnen vila 15 min innan servering. 

Servera med sallad, gott vin eller bordsvatten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar