tisdag 6 mars 2018

Tomato långpannebrödbröd

Bläddrade i en trädgårdstidning efter något att så o fann ett brödrecept med ingredienser jag hade hemma (förutom vallmofrön som jag bytte ut till sesamfrö) så efter en stund i köket blev det en smaklig spis.
långpannebröd

Ingredienser
25 g jäst
7 dl vatten
2 tsk vallmofrön ( sesamfrö)
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk olivolja

Topping
olivolja
flingsalt
oregano

Smula jästen i en bunke
Värm vattnet till 37 grader o he det över jästen
Ror tills jästen löst sig. Tillsätt salt, vallmofrö, olivojla.
Blanda vetemjöl o grahamsmjöl o tillsätt det lite i taget.

Låt degen jäsa övertäckt med bakduk en timme.

Olja en långpanna. Tryck ut degen i den. Ruta brödet med en kniv.
Pensla med olja, strö på flingsalt o oregano. Låt brödet jäsa ytterligare en halvtimme.

Grädda brödet i 225 grader i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar