lördag 8 februari 2014

Ugnspannkaka/ Panncake made in oven

Ingredients
3 egg
1 l milk
5 dl flour
½ tsp salt
5 dl berries (in this case blackcurrants)
1 tbsp butter

Put oven to 225degrees celsius/
Whisk the eggs with half the milk in a bowl. Add the flour and whisk of the lumps. Pour in the rest of the milk and salt and stir then let the dough rest halfhour or so.
Grease the pan with the butter, pour in the dough and lastly put the berries in the pan.
Put the pan into the middle of the oven  for approximately 20-30 min.
Take it out of oven, slice it up and serve immediately while hot.
It will taste extra good with vanilla icecream on top.

Ugnspannkaka
Sätt ugnen på 225grader C
Vispa 3 ägg med 5dl mjölk i en bunke. He i 5dl mjöl och vispa tills det är en slät smet utan klumpar. He i resten av mjölken(5dl) och ½ tsk salt. Låt smeten vila.
Smörj en ugnspanna med smör o he i smeten. Toppa med 5dl bär(blåbär/hallon/svarta vinbär). Lägg pannan mitt i ugn 20-30min tills pannkakan stelnat o dert har blivit litet färg. Servera omedelbart, gärna tillsammans med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar