Nu har det blivit lasagne till middag igen, men det är ju favvoreceptet, det finns så många olika sätt att göra en lasagne på och det här är en vegetarisk variant. Smaklig måltid!
Ingredienser
1 kg fryst hackad spenat
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor
1 stort paket keso
1 st ägg
1 st citron, rivet skal
lite muskot
1 dl gratängost
Vit sås
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk(hälften soyamjölk/vatten)
1tsk dijonsenap
salt o peppar
lasagneplattor
parmesan till gratinering
Gör så här
Tina spenaten och krama ur. Fräs vitlöken. Blanda spenaten med riven ost, vitlök, keso,
citron, ägg och muskot. Smaka av med salt och peppar.
Blanda till vitsåsen. Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet och häll i mjölken. Låt det
koka upp och dra sedan bort kastrullen från plattan.
Smörj en ugnssäker form. Börja med spenat i botten, sen vitsås, lasagneplattor
och så vidare. Sluta med ett lager sås.
Lägg på riven parmesan ost
Sätt in lasagnen i 200°C varm ugn i ca 30 min.
Ta den ut ur ugnen när den ser brun o fin ut.
Låt lasagnen vila 15 min innan servering.
Servera med sallad, gott vin eller bordsvatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar