Blanda ihop alla ingredienserna sedvanligt (eh, så står det i min handskrivna receptbok, kanske får utveckla det hela...)
Ingredienser
25 g jäst 3 dl ljummet vatten, 37°C 1/2 dl olivolja 2 msk honung 1 tsk flingsalt 7 dl vetemjöl special Topping olivolja, soltorkade tomater, gul lök, svarta oliver
Gör så här Sätt ugnen på 250 °C Smula jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om tills jästen har löst sig. Blanda i olivolja, salt o honung. Rör om till en jämn smet. Häll i mjölet och knåda samman till en slät deg.
Jäs degen 30 minuter. Tryck ut degen på en bakplåtspappersklädd långpanna. Använd mjölade händer och tryck ut så degen blir 1-2 cm tjock. Gör små hål i degen. Ringla över olivolja, strö salt och tryck i topping. Baka ca 10 min mitt i ugn tills foccacian är gyllene. (Brödet kan jäsa en andra gång innan toppingen sätts på 15-30 min)
Tips: gör foccacian som bullar, fyll en rulle med mozzarellaost o basilika Jäs och grädda som vanligt musiktips: Sabina Ddumba med låten Effortless på Grammisgalan 2015
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar