Foccacia
Blanda ihop alla ingredienserna sedvanligt (eh, så står det i min handskrivna receptbok, kanske får utveckla det hela...)
Ingredienser
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37°C
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 tsk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Topping
olivolja, soltorkade tomater, gul lök, svarta oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 250 °C
Smula jästen i en bunke.
Häll över fingervarmt vatten och rör om tills jästen har löst sig.
Blanda i olivolja, salt o honung. Rör om till en jämn smet.
Häll i mjölet och knåda samman till en slät deg.
Jäs degen 30 minuter.
Tryck ut degen på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Använd mjölade händer och tryck ut så degen blir 1-2 cm tjock. Gör små hål i degen.
Ringla över olivolja, strö salt och tryck i topping.
Baka ca 10 min mitt i ugn tills foccacian är gyllene.
(Brödet kan jäsa en andra gång innan toppingen sätts på 15-30 min)
Tips: gör foccacian som bullar, fyll en rulle med mozzarellaost o basilika
Jäs och grädda som vanligt
musiktips: Sabina Ddumba med låten Effortless på Grammisgalan 2015
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar