måndag 16 februari 2015
Scones version fikon
Receptet för scones
i mindre version, räcker till 2 st
4,5dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk råsocker
50 g smör
1,5 dl vatten eller havremjölk
1 ägg
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med övriga ingredienser.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda äggsmeten med de torra ingredienserna snabbt till en deg.
Platta ut degen två kakor på en plåt med bakplåtspapper på
Skåra kors och nagga bröden.
Grädda sconesen gyllene mitt i ugn 10 min.
He på smör, ost och skivade torkade fikon på de nybakade scones.
The recipe for scones.. (if you never ask you'll never know)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar