tisdag 23 oktober 2018

Morotssoppa

Ingredienser
500
 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 tsk sambal oelek

Tillbehör

en bit gott bröd
150 g gröna ärtor
150 g halloumi

Soppa: Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i oljan i en kastrull. He på buljong och grädde. Låt koka 5-7 min tills morötterna är mjuka.

Tillbehör: Skär till en bit bröd. Tina ärterna ifall de vart frysta. Dela halloumin i ca 1 cm kuber o stek dem gyllene i en torr stekpanna. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och sambal oelek.


Tips: Drick en kopp té med mjölk i ifall soppan blev för stark.

Here are a recipe for Carrot soup:
Soup: Peel 500g carrots, 1 yellow onion, 1 clove of garlic and 2 tbsp ginger. Cut them into smaller pieces and fry the in 2 tbs oliveoil in a casserole. Add 5 dl vegetable broth and 2,5 dl cream. Let it boil for approx 5 min until the carrots are softened. 

To serving:  Cut a piece of bread. Put green peas in a bowl. Cut the Halloumi cheese into 1 cm cubes and fry them in a dry pan until golden. Make the soup smooth with a blender. Taste it with salt and pepper and 1 tsp Sambal Oelek.

A tip: Have a cup of tea with milk in to drink in case of the soup being too spicy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar