söndag 9 mars 2014

Överbliven paj

Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning
överbliven köttfärs ca 200g
2 gula lökar
1 st vitlöksklyfta
1 st grön paprika, sköljd och hackad
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
färsk timjan
salt & peppar
2 dl riven ost

Pajdeg
Hacka samman smör o vetemjöl i en bunke för hand eller i en matberedare. He i vattnet och blanda samman.   Bre ut degen i en pajform och ställ kallt i en haltvtimme.

Fyllning
Skala och hacka löken. Skölj och hacka paprikan.
Stek grönsakerna, he i de krossade tomaterna, timjan, salta o peppra
Låt smakerna gå samman på låg värme i 5-10 min


Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och fäst kanterna med alminiumfolie. Förgrädda pajen i ugn ca 10 min.


He köttfärsen i botten på det förgräddade pajskalet och he över tomatsåsen. Strö riven ost över pajen och grädda pajen i ugn tills osten smälter och ytan får en fin färg 15-20min.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar