fredag 22 november 2013

Cookie

Det här är en mjuk nötchoklad kaka som passar bra till fikat. Jag har hackat ½dl mandel och ½dl valnöt i den här kakan. Det går att göra olika varianter av kakan genom att byta ut nötblandningen till det som önskas, må vara pumpafrön eller pistachnötter men personligen har jag mörk choklad 70%.



Sätt ugnen på 175 grader C.
Smörj och bröa en kakform(1½ liter).
Rör 150g rumsvarmt smör och 2,5dl socker poröst i en bunke.
Rör i 3 st ägg, ett i taget.
Grovhacka 100g choklad och 1 dl nötter eller mandel på skärbrädan.
Blanda nöt/chokladen med 2 dl fiberhavregryn, 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver i en skål.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Stjälp upp kakan och låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar