Fylld paprika, recept 4portioner
4 st paprikor
2 dl ris
250 g vego färs
1 dl vatten
2 gul lök hackad
2 klyftor vitlök
3 msk olja
3 msk tomatpuré
2 tsk paprika
2 tsk timjan
persilja/ isop
salt o peppar
4 msk riven ost
Sätt ugnen på 225°C
Skär bort locket på paprikan o kärna ur, lägg i smord ugnsform.
Stek lök o vitlök i olja, he på veg. färs, 1 dl vatten o tomatpuré, paprikakrydda, timjan o hackad persilja, blanda i riset. Smaka av med salt o peppar.
Lägg fyllningen i paprikorna. (Håll paprikan i ena handen och tryck i fyllningen en matsked)
He på riven ost och paprikalocket ovanpå. Gratinera de fyllda paprikorna i ugn 20-30 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar