Sojabönor finns på burk o i förpackning men jag har gjort den långsamma varianten med torkade sojabönor som läggs i 12h blötläggning o har 2h koktid.
Det här receptet ger 6- 7st
2dl sojabönor
2dl hackad gul lök
1tsk curry
1tsk paprika
salt o peppar
Blanda ihop ingredienserna i en matberedare.
Forma puckarna med hjälp av en matsked o ena handen.
Stek i medelvarm stekpanna i rapsolja(lr valfri matolja)
tills det blir fin färg.
Servera med grönsallat o pasta ev. chilisås på.
Smaklig måltid!
(En del av sojabönpuckarna faller sönder i vändningen i stekpannan men vänd försiktigt)
in eng.
With equal amount soybean as chopped onion with adding some spices it is easy to make good vegetarian food.
(The dried Soybean has to lay in water 12h prior to 2h cooking to soften and get rid of the farty stuff)
This recipe is for 2 portions
2dl soyabeans(cooked soft)
2dl chopped yellow onion
1tsp curry
1tsp paprika
salt o pepper
First peel and chop the onion. Mix onion, soybeans, curry, paprika, salt and freshly grounded pepper in blender.
Make the beefs with the help of a tablespoon.
Fry in mediumheated fryingpan in food oil of choice (evvo perhaps)
until it gets a nice colour.
Serve with green salat, pasta and some chili sauce.
Enjoy ur meal!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar