Ingredienser
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
svartpeppar
5 ark av filodeg
3 msk msk olivolja
200 g färsk spenat
2 vitlöksklyfotor
150 g fetaost
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
Placera alla filodegsark på varandra och skär i rutor.
Olja och pensla en muffinsplåt. Skär i tre delar på längden och 3-4 delar på kortsidan,
dvs rutor som är ca 10 cm breda. Använd 3 rutor till varje paj.
Lägg filodegen omlott och tryck ner i varje muffinsform.
Fräs spenaten i 2 msk olja i en uppvärmd stekpanna och tillsätt pressad vitlök.
Låt inte all spenat sjunka ihop. Smula ner fetaosten i pannan.
Fyll pajformarna med spenatblandningen och tillsätt äggstanningen.
Ta lite olja på en pensel och pensla delar av filodegen som sticker upp ovanför formens kant.
Grädda pajerna i ca 12-15 min i nedre delen (ej längst ned) av ugnen.
Var vaksam då kanterna kan brännas. Serveras direkt.
Tips:
Det går att byta ut fetaosten mot chevre.
Blir det pajer över kan de sparas till nästa dag o värmas på tallrik i mikro.
Tips:
Det går att byta ut fetaosten mot chevre.
Blir det pajer över kan de sparas till nästa dag o värmas på tallrik i mikro.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar