lördag 13 september 2014
Grönkålspaj
Ingredienser
75 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl kesella kvarg
250 g grönkål
1 lök
5 st körsbärstomater
3 st ägg
2 dl grädde
salt o peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C
Mixa snabbt ihop smör, mjöl och kesella i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform.
Nagga degen och ställ formen i kylen ca 15min.
Skala och skiva löken. Stek löken i lite smör, ställ åt sidan från värmen. Finhacka grönkålen och blanda ner i löken.
Halvera tomaterna.
Vispa ihop ägg, grädde, salt o peppar
Förgrädda pajskalet mitt i ugn 10-15min
Lägg grönkål, lök o tomater i pajskalet och häll över äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 20-25minuter tills äggsmeten stannat.
Tips: Strö över 2dl riven ost över innan skjuts i ugn för en lyxigare variant.
Serveringsförslag: haricot verts och stekt lax med citronpeppar på
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar