Ingredienser
100 g smör / butter
2 st ekologiska ägg /eggs
1.5 dl vaniljyoughurt / yoghurt vanilla
3,5 dl vetemjöl / flour
1,5 dl strösocker / sugar
1 tsk bakpulver / 1 tsp baking powder
Lite salt / som salt
1 msk potatismjöl / 1 tbsp potato meal
3 dl färska blåbär (djupfrysta går också bra) / fresh blueberries
Lite pärlsocker / some pearl sugar(dunno what translation is)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Smält smöret och rör ihop det med ägg och yoghurt.
2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
3. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
4. Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
6. Strö lite pärlsocker över varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i
cirka 20 minuter.
Klart!
Do this way:
Put the oven to 225° C
Melt the butter and stir it with egg and yoghurt.
Mix the flour, sugar, baking powder and salt in a bowl.
Stir down the dry ingredients into the eggmix.
Mix the potato flour with the blueberries and turn them carefully into the batter.
Place out cupcake form into a cupcake pan and fill them 3/4 with batter.
Sprinkle some pearl sugar on top of each cupcake and bake them in the middle
of the oven for about 20 minutes.
Done!
Sugar warning: How come what's bad for you tastes so good?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar